RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2014 21:21:08 - VolicPravicak

Muslimové

Pane Balíne, dlouhodobě čtu Vaše názory na pl. Nedá mi se nezeptat: jak je možné, že se češi přizpůsobí muslimům? Umíte si představit, že by žid do mešity přišel v jarmulce?? A že by to tamní ombudsman povolil na školách? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.08.2014 14:44:17 - RSDr. Vlastimil Balín
 Dobrý den, abych mohl relevantně odpovědět, musím zřejmě dotaz poněkud "narovnat". Ve vašem dotazu jsem zaregistroval hned několik nepřesností. Začnu od konce. Nevím, zda v těchto končinách, kde je jakousi vládnoucí ideologií islám, funguje institut ombudsmana, ale domnívám se, byť třeba mylně, že nikoliv. Ale v tom to není. Mýlka je v tom, že ombudsman může v Čechách něco v tomto směru nakázat. V případě paní Šabatové jako veřejné ochránkyně práv šlo přeci o vyjádření na problém, na možnost nošení šátků na školách, ne o nějaký výrok s konečnou dokonce přikazovací platností. Do této polohy to posunuli a nadále posouvají všichni ti bojovníci proti všemu a všem ,plující na vlně populismu nejčastěji prostě jen opakují a říkají, co se všeobecně chce slyšet, aniž by si třeba ti v pozici zákonodárců uvědomovali svou odpovědnost za tento stav bujení xenofobie, nenávisti k menšinám a rasismu obecně. Absolutně nemám dojem, že by se Češi měli nebo dokonce přizpůsobovali muslimům. Jen si podobně jako paní Šabatová a díky bohu spousta dalších rozumně uvažujících lidí myslím, že je naší povinností demokraticky jako vyspělé společnosti projevit alespoň takovéto minimální penzum pochopení pro zvyky a styl života lidí, kteří zde u nás hledají svůj nový domov, kde budou moci slušně žít bez nebezpečí ohrožené života. A poslední část dotazu. Každý Žid ví, že do mešity v jarmulce asi těžko, protože respektuje jiné vyznání a své obřady praktikuje v synagoze, tak proč by měl chodit do mešity, která je "svatostánkem" muslimů? To jen nás některé takové dotazy a problémy z neznalosti "přepadají" a ptáme se na ně jiných, a to je ještě ten lepší případ. Snad jsem Vás uspokojil a když ne, tak nám oběma není pomoci. S úctou V. Balín, "dotazovaný"