Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.08.2014 16:57:11 - NO

Co takhle rychlé motorky?

Ty neohrožují ostatní lidi? proč jsou schopné trojnásobně překročit maximální povolenou rychlost ? ale stále mi nejde do hlavy, že v naší demokracii jsou šikanováni lidé, kteří neporušují zákon. Vždyť co není zakázáno, je dovoleno nebo ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.09.2014 22:02:34 - Mgr. Jana Pastuchová

Dobrý den NO.., snad jsem si správně spojila Váš dotaz s mojí předchozí odpovědí ohledně zákazu kouření. Máte pravdu, rychlé motorky ohrožují ostatní lidi, respektive jejich nezodpovědní řidiči. Pokud překračují povolenou rychlost, porušují zákon a na scénu přichází policie, pokuty i soudy. Takže tu už regulace je, jízda nad povolenou rychlost je zakázána. To, že i tak někteří řidiči motorek i dalších motorových vozidel překračují zákonem dané meze, je dílem otázkou výše pokut a trestů, které by podle mého názoru mohly být mnohem přísnější. Další díl tvoří neohleduplnost těchto lidí, mizivá disciplína a neúcta k sobě i ostatním. To považuji za ještě závažnější problém, se kterým se nesetkáváme pouze u řidičů.

Kouření v ČR zakázáno není, to máte pravdu, ale může být na určitých místech omezeno, aby jeho dopady neohrožovaly nekuřáckou většinu. Myslím si ale, že i po přijetí novely zákona o ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, těch míst, kde se bude dát kouřit, zbude stále dost. 

Jana Pastuchová