Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.08.2014 18:54:19 - Jarda51

Vždyť jste byla strana opoziční. Není to spíše tím, že již velká většina občanů zná

ČSSD jako stranu, která neplní volební sliby ? Např. církevní restituce. Jak si pak vysvětlíte a zdůvodníte podzimní volby? Já vaší straně přiřadím nejvýše 2 mandáty v Senátu a cca 10 % zastupitelů v kom. volbách.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.08.2014 19:36:53 - Ing. Antonín Seďa
 Přiznám se, že vím, kam míříte. Ale když byla ČSSD stranou opoziční, tak jsem například církevní restituce tlačily i přes Ústavní soud a stejně to nepomohlo. To přece není o plnění či neplnění si volebního programu, když máte menšinu v poslanecké sněmovně. Já jsem mluvil o tom, že právě jako opoziční straně těsně před volbami dávaly průzkumy veřejného mínění přes 30% hlasů. Prostě lidé nepřišli k volbám a zůstali doma. A ti, kteří přišli dali své hlasy i novým subjektům, jako ANO 2011 či Úsvitu přímé demokracie. Co se týká podzimních voleb. Tady platí, že voliči po volbách do parlamentu vyvažují, nicméně se neztotožňuji s Vaším odhadem. Jsem přesvědčen, že počet získaných mandátů v Senátu bude dvouciferný a budeme úspěšní i na komunální úrovni. Nicméně tam, kde na radnicích byly problémy či průšvihy to bude mít sociální demokracie obtížné. Je také si uvědomit, že ani vládní ČSSD zdaleka nepodala všude své kandidátní listiny. Již jsem o tom hovořil, že máme malou členskou základnu, která nepokrývá celou republiku. Také je letos vůbec nejvíce kandidátů, a to jak do komunálních voleb, tak do Senátu. Ale já jsem přesvědčen, že máme kvalitní kandidáty a ti přesvědčí, protože ČSSD je nejen historicky zavedená politická strana, ale má nejlepší a reálný politický program, vycházející ze zkušeností jiných evropských politických stran. Já opravdu nemám obavu, i když připouštím, že z důvodů, které jsem uvedl dochází k poklesu naší popularity.