Ing. Světlana Kubíková

  • R2014
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.09.2014 11:47:59 - Honza S.

Územní plán

Prý rozumíte územnímu plánu Prahy. V čem by se v této oblasti lišil Váš přístup od současného primátora?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2014 10:50:20 - Ing. Světlana Kubíková

Oblast územního plánování je definována  stavebním zákonem a poměrně složitými, leč pevně  definovanými procesy z něho vyplývajícími. Současný primátor se obklopil skupinkou rádoby odborníků, kteří vedle jistě svérázného architektonického a urbanistického názoru neoplývají  znalostí  zákonů platných v této oblasti a už vůbec ne schopností dosáhnout uspokojivého řešení v reálném čase.  Navíc pro svá bádání zatížili rozpočet města způsobem více než nemravným.

Výsledkem  činností na čele s primátorem Hudečkem je „ přetažení “ platného územního plánu o 5 let a jeho šílené nafukování stovkami změn.  Vnést finanční a organizační mravnost do procesu přípravy nového územního plánu a napnout všechny síly k jeho zpracování, otevření řádné participační a komunikační kampaně i ve spojitosti s novým Strategickým plánem a především pevně tudíž vůči veřejnosti závazně stanovit harmonogram přípravy a projednání nového ÚP- to jsou základní předpoklady změny organizace pořizování nového územního plánu. A věřte, že v pevně stanoveném harmonogramu a struktuře je i dostatek času na odbornou diskusi a ověření základních směrů budoucího vývoje.

Další informace na toto téma jsem uvedla v tomto článku: http://www.restart-2014.cz/spatny-neni-uzemni-plan-ale-politicka-reprezentace