Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.09.2014 10:53:33 - bartošekmartin

neukvapil jste se?

Kvůli vodítkům pro děti nám vyhrožují žalobami. Stojí vám to za to? Evidentně totiž nemáte podporu ani u našich zákonodárců.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.09.2014 11:53:39 - Marcel Chládek
Dobrý den, 
 
rozhodně jsem se neukvapil. Má vyjádření se opírají o zprávu České školní inspekce, která se na tzv. chodítka byla podívat a provedla kontrolu jejich používání. Tato kontrola proběhla, a to bych chtěl zdůraznit, na základě stížnosti rodičů. "Na základě zjištění posoudila ČŠI stížnost na omezování rozvoje osobnosti dětí předškolního věku v oblasti pohybových dovedností (minimalizace pohybové motoriky dítěte, jeho vlastního pohybu, obratnosti a orientace v prostoru) v důsledku používání bezpečnostního chodítka ve vzdělávacím procesu školy jako důvodnou," píše se mj. ve zprávě České školní inspekce.
 
Nemyslím si tedy, že by někdo mohl s případnou žalobou uspět.
 
Mohu ostatně citovat i odborníky z článku na serveru TN.cz: "Naprosto omezená spolupráce mozkových hemisfér vzhledem k přirozenému rozvoji pohybové motoriky dítěte, procházka nerozvíjí pohybové dovednosti," říká v článku fyzioterapeutka Věra Bláhová. "Podle ní chodítko omezuje dýchání, práci mezižeberních svalů a asymetricky děti zatěžuje," píše se dále v textu.
 
"Může to být hodně nebezpečné. Vezměte si, že jedno dítě upadne a strhne s sebou zbylých pět. Nebo nedejbože jedno z dětí strhne projíždějící auto a odnesou to všechny," varuje v dalším článku na TN.cz Martin Farář z BESIPu
 
Články z TN.cz najdete zde:
 
Vodítka ve školkách na Valašsku: Jsou nebezpečná, bouří se rodiče
Odborník varuje: Děti v postroji jsou nebezpečný nesmysl!