Ing. Mgr. Luděk Nezmar, MBA

  • R2014
  • Psáry
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.09.2014 11:21:48 - Martin Vraný

ODS

A proč jste opustil ODS?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.09.2014 13:00:15 - Ing. Mgr. Luděk Nezmar, MBA
Dobrý den Martine,

mýlíte se, já ODS neopustil, ale ODS nejprve opustila původní myšlenky a pak po 16 letech opustila ona mne. :-)

Do ODS jsem vstoupil koncem roku 1996, protože jsem chtěl podpořit její tehdejší myšlenky liberální ekonomie a konzervativní politiky. Vždy jsem otevřeně vystupoval proti nešvarům a chybám jichž se ODS, respektive konkrétní vedoucí politici dopouštěli. Konec v ODS pak přišel, když jsem se otevřeně postavil velrybářským praktikám v ODS na Praze západ. Řešení tehdejšího vedení bylo raději vykopnout z ODS všechny, než se zabývat skutečným řešením a jednoduše byla odebrána licence celé krajské organizaci. Tím jsem o členství přišel a došel k závěru, že strana, která nestojí o členy, kteří to s ní táhnou i přes všechny nepřízně takovou dobu, již není stranou, kde bych mohl své pravicové přesvědčení prosazovat.

Nechci, aby mi vládli komunisté ani Agrofert, proto jsem se rozhodl iniciovat politický myšlenskový proud, který má jasné pravicové směřování, kde odbornost patří k základní výbavě politika, kde není politická korektnost povýšena nad realitu života, kde svoboda člověka je základním principem. Nesouhlasím se současným pozitivním pohledem naší politické reprezentace na EU v dnešní podobě a nesouhlasím ani s jednostranným prezentováním ukrajinské krize. Základem evropské civilizace je kromě židovsko-křesťanského pohledu i kritické myšlení a svoboda rozhodování lidské individuality. To chci a tam jdu.

Zůstávám v úctě

Luděk Nezmar