ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.09.2014 15:37:40 - Malý Český Jarda

Srovnání

Dobrý den, řekl jste to naprosto jasně. Když to srovnám se stavem v Německu před II. Světovou válkou, je to stejné. Němci se cítili poníženi výsledky války předchozí. Hitler měl podporu, se kterou nebylo možno srovnávat podporu žádného jiného politika v zahraničí. Hitlerova podpora ještě stoupla po anschlusu Rakouska, po okupaci větší části Francie, stejně tak, jako podpora Putina po zabrání Krymu. Také se Vám to zdá tak strašně podobné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2014 14:51:13 - Jan Veleba
Ne, nezdá, protože to by bylo srovnání zcela mimo. Svět je dnes někde jinde a není na něm místo pro expanzi totalitních systémů. Hitler měl dokonale propracovanou teorii o nadvládě arijské rasy, o vyhlazení „méněcenných národů“ o rozšíření Velkoněmecké říše (viz Mnichov). Nic takového Putin nemá a ani nepřipravuje.

Tím neříkám, že anexe Krymu je správná, ale je nutno poznamenat, že velká většina obyvatel Krymu si to přála. Byla to reakce na vývoj v Kyjevě – nástup neofašistických struktur, odstranění prezidenta Janukoviče a vlády ozbrojenou akcí v ukrajinském parlamentu 21. února tohoto roku a následující nový jazykový zákon zakazující ruský jazyk. Anexe Krymu pravděpodobně odvrátila na tomto území občanskou válku a zničení země, jak je tomu v Luhansku a Doněcku.

Dále chci poznamenat a poukázat, že není bez zajímavosti, že odtržení Kosova od Srbska po bombardování Srbska bez mandátu OSN nikomu z kritiků Putina tehdy nijak nevadilo. Nevadilo dokonce ani to, že tzv. „kosovská osvobozenecká armáda“ UCK páchala na Srbech válečné zločiny (mimo jiné odběr lidských orgánů) a že jsme si na jihu Evropy založili muslimský stát.

Bylo by to všechno na dlouhé povídání a není to tak černobílé.

                                                                                                          Jan Veleba