Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2014 15:37:57 - ergo

Co vy na to?

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dalsi-problem-Vojtecha-Filipa-Stranici-zadaji-demokratickou-dohodu-a-upozornuji-na-problemy-342585

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.10.2014 11:13:28 - Ing. René Číp

Je třeba s klidnou hlavou zhodnotit výsledek senátních i komunálních voleb a také povolební vyjednávání o koalicích. Bude to chtít jistý časový odstup, aby vychladly horké hlavy. Senátní volby byly neúspěšné, to je třeba si otevřeně přiznat. Co se týče komunálních, tak tam jsme sice reálně přišli o cca. 500 mandátů v republice, ale měli jsme o cca. 2000 kandidátů méně než před 4 roky. Na vesnicích je celkem jedno, jestli kandidujete za jednu či druhou stranu, tam jde o konkrétní lidi. V mnoha takových obcích jsme naopak posílili. Ve městech, kde je více anonymity, je to jiné. Obecně se dá říci, že jde o kvalitu navržených kandidátů a jejich ochotu při volebních kampaních jít s kůží na trh.


Co se týče té výzvy tak je mi známa. Právě, že u nás lze komunikovat nejen shora dolů, ale i opačně. Sám se v Ostravě účastním mnoha stranických schůzí a snažím se členy informovat o dění ve Sněmovně i vedení strany a také přijímám jejich podněty a nápady a předávám je dále. Příští rok budou probíhat okresní (městské) i krajské konference a v prvním pololetí roku 2016 bude sjezd. Každý kdo má zájem se podílet na vedení strany a nastavení další linie jakou budeme sledovat, má možnost stát se delegátem, jen o své kvalitě musí přesvědčit nejbližší okolí, aby mu dalo důvěru. Je tedy na všech aktivních členech strany, aby hovořili s ostatními a této důvěry se jim dostalo.