MUDr. Vojtěch Adam

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.10.2014 16:35:18 - Jirka K.

koalice

Co říkáte na to, že se nejen v Ivančicích, ale i jiných městech se tolik nerespektují výsledky voleb? Zas kolikatery volby nepamatuju, ale tohle tu podle mě ještě nebylo. Myslíte, že je to důsledek nových stran, které uspěly a jsou zaslepeny vidinou co nejlepších koryt pro sebe? Já jiné vysvětlení nemám

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.10.2014 15:33:10 - MUDr. Vojtěch Adam
Situace je , bohužel, taková, že v současném systému není výsledek voleb rozhodující a vítězná strana může být legálně vyšachována. A to různými způsoby. My jsme v Ivančicích vyhráli už počtvrté komunální volby, ale tentokrát jsme nepřesáhli počtem společných mandátů nadpoloviční většinu a jsme vyřazeni. To není důsledkem vzniku nových stran. Hlavní příčinou je netečnost potenciálních voličů, kteří v důsledku vlastního předpokladu, že to zase nějak dopadne, k volbám vůbec nepřišli. V Ivančicích to bylo 56% a to je špatně. Platná metoda přepočítávání hlasů na mandáty je diskriminující.

Předáváme město dobře fungující, rozjeté s vybudovanou infrastrukturou. Nebylo to jednoduché a ti, co přijdou po nás se o tom velmi rychle přesvědčí. Přeji jim, aby splnili aspoň desetinu toho, co naslibovali.