Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2014 16:14:59 - Milová

dávky vyšší než důchod

Dobrý den,
při dosažení důchodového věku nedochází k přepočtu předčasného důchodu a je trvale krácený.Od kterého roku toto bylo zavedeno ? Dřív se dopočítával, což si lidi za 35-40 let práce zasloužili.
Druhý dotaz - proč stát podporuje příživnictví, naučil lidi, že už dávno neplatí,že bez práce nejsou koláče nekončícíma sociálníma dávkama,které nikoho nebudou motivovat cokoliv se svojí situací dělat = důchod sice nebude ale štědré sociální dávky to vynahradí,sankce se uplatňují jen na ty co celý život pracovali.Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.10.2014 18:02:14 - Ing. Jiří Dolejš
Také dobrý den 1) předčasný důchod je logicky pro lidi předdůchodového věku, to jste asi měla na mysli něco jiného. jJe ale pravda že se prodloužily zápočtové lhůty, tedy potřeba odpracovaných let. Běžný důchod by měl umožnit život bez sociálních kompenzací ale to je věc valorizace penzí a také nabídky bydlení (největší položka ve výdajích). 2) ti co pobírají sociální dávky určitě nejsou nějací rentiéři, musí splnit podmínky dané zákonem. Mluvit o štědrých dávkách je myslím nesmysl - nikomu bych nepřál z toho dlouhodobě žít. A drtivá většina lidí odkázaných na sociálních pomoc to nedělá dobrovolně. Rozhodně není důvod omezovat  plošně sociální systém.