Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.10.2014 10:49:55 - Milová

sociální pomoc je potřebná ale neměla by být nekonečná

Myslím si že zdravý,mladý člověk po 5 až 8 letech bydlení i stravy zdarma,občas práce na černo, by už se svou situací za tu dobu mohl něco udělat.Jiný si sežene práci,koupí byt na hypotéku,zadluží se na 20 let a po odvedení daní a zaplacení všeho potřebného mu zbydou jen 2000Kč a s tím musí vyžít (proto se někomu ty soc.dávky mohou zdát štědré).Někdo cestuje za prací přes půl světa a postará se o sebe (Vietnamci).Osobně jsem vychovala děti, že se musí v produktivním věku starat o sebe sami a vzít jakoukoliv práci i dojíždět,ne že se o ně budu starat já, nebo stát.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.10.2014 16:39:33 - Ing. Jiří Dolejš
Obávám se že už první vaše podmínka, tedy sehnat si stabilní a řádně placenou práci, se nedá splnit snadno. Samozřejmě že je lépe se živit prací, než být odkázán na dávky či charitu, ale s touto konstatací nevystačíme. Základ je domácí nabídka práce (i regionálně) - nejen posílat za prací do ciziny. A protože nesoulad na trhu práce trvá, dopadá zejm. na citlivé kategorie (lidi bez vzdělání, absolventy bez zkušeností a předdůchodového věku), tak sociální systém je potřebný. Na ten bych neútočil, tam viníka nehledejme.