Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.10.2014 16:07:40 - Strýček Skrblík

Vaše politická budoucnost

Dobrý den pane poslanče, chci se vás zeptat na vaši politickou budoucnost. Vím, že jste se letos už znovu neucházel o post starosty Semil, ale zajímala by mě hlavně budoucnost vaše jako poslance i po tom, kdy vám mnozí poslanci z jiných stran znemožnili prosazení vaše velkého politického cíle, registru smluv. Zajímá mě, zda budute chtít kandidovat i v příštích volbách a co chcete prosadit ve stávajícím období v parlamentu, jako zástupce opozice. Také mě zajímá budoucnost Starostů, protože se často spekuluje o možném "odtržení" na parlamentní úrovni od TOP 09. Nakonec bych se vás ještě rád zeptal na fakt, že se dlouhodobě snižuje volební účast v naší zemi, zda byste vy politici, nebo i občaské iniciativy apod. neměli s tímto problémem něco dělat, protože podle mě aktivní občané jsou základ fungující demokratické společnosti.

Předem děkuji za vaše odpovědi,
váš podporovatel Jan Zima, student
PS: Jinak naprosto souhlasím se stanoviskem vaším a vaší strany na státní rozpočet.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.11.2014 13:27:37 - Mgr. Jan Farský
Vážený pane Zimo,děkuji za otázky. O svojí politické budoucnosti nejsem rozhodnut. Přílišné plány dávají prostor protivníkům na ovlivňování, tak raději moc neplánuji.Chci prosadit zákon o registru smluv. A dokážu to. Také chci zrušit nějaké zbytečné povinnosti - tento týden zrovna načítám zrušení potvrzení o bezinfekčnosti, snažím se o zjednodušení života občana ve styku s úřady. Více na www.janfarsky.cz. Starostové mají chuť dospět v samostatné zkušenosti, což se nejspíše naplní. Jaký výsledek to přinese, jestli úspěch nebo zklamání, to je ještě brzy odhadovat.  Souhlasím s nebezpečím pro demokracii spočívajícím nejen ve snižování volební účasti, ale celkově v apatii. Osobně objíždím střední školy v kraji a snažím se studenty aktivizovat, ukazovat jim, že měnit věci kolem sebe je možné, jen musí chtít. Snad to zabere. S pozdravem, Jan Farský.