Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.11.2014 15:13:58 - JItka Žídková

Ukrajina

Jak za sebe hodnotíte výsledek posledních ukrajinských volen? Můžou aspoň nějak moci v řešení konfliktu, nebo jej naopak ještě více rozdmýchají?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.11.2014 11:07:01 - Pavel Telička
Dobrý den,

Ačkoliv bych býval rád, nemohl jsem se z důvodu zahraniční cesty zúčastnit coby pozorovatel ukrajinských voleb. Proto se mi věc těžko hodnotí. Přesto na základě dostupných informací je zřejmé, že volby byly demokratické a reformní síly získaly značnou většinu. Potud dobrý. Nyní bude záležet, jak se podaří zvolené politické reprezentaci a nové vládě realizovat potřebné stabilizační a reformní kroky. Negativem jsou volby, které proběhly na územích ovládaných separatisty. Tyto není důvod uznat. V současnosti tedy Ukrajina zůstává rozdělená, sužuje ji válečný konflikt a bohužel proběhnuvší volby na tom nic nezmění. Jinými slovy, bude zapotřebí pokračovat v úsilí řešení situace, v diplomatických jednáních, angažovanosti EU a také opatřeních vůči Rusku, pokud ono nezmění svůj přístup a nepřispěje k nastolení mírového řešení. Bez toho se nic zásadního nezmění. Přesto jsou volby jedním z důležitých předpokladů budoucího pozitivního vývoje.