Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.11.2014 20:23:50 - čest

Pane ministře,

jak probíhají kontroly ve školách, když je tam možné docela dobře přemísťovat, dvakrát za rok se mění nábytek, opravy , které dělají firmy , neodpovídají ceně kterou za tu nebo onu opravu platíte. Vše je přístupné, všichni mají udělané klíče od bazénů, a jiných místností. Drahé stroje si půjčují tamní zaměstnanci, přivezou stroje rozbité, no tak co, koupí se nové, to je přístup lidí k majetku, který by se měl hlídat, nikdo nemá žádnou zodpovědnost podepsanou, tak proč by to měli hlídat. Ve školách je nepřekonatelný bordel, ředitelé, těm jde jenom o peníze pro sebe, jinak je nic nezajímá. Pane ministře , myslíte, že je to takhle správné, proč nemusí za nic zodpovídat a jenom chtějí větší výplaty, zatím, to co dokazují neodpovídá ani tomu, co berou za mzdy. Samé prázdniny, samá ředitelská volny apod. Maturity Vám přece ukazují, jakou kvalitu učitelé odvádí, to by Vás mělo napadnout, neb o Vám to je také jedno, ono to tak vypadá. Šetření s financemi vypadá úplně jinak.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.11.2014 12:56:47 - Marcel Chládek
Dobrý den, majetkové kontroly jsou v kompetenci zřizovatele školy, tedy města či obce, případně kraje, pokud se jedná o školu střední. Ředitelé škol hospodaří s prostředky daňových poplatníků a měli by si toho být vědomi. Samozřejmě mi jako ministrovi školství není jedno, jakou práci učitelé provádí. Jsem toho názoru, že je třeba tomuto velmi důležitému povolání vrátit prestiž.