Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.11.2014 16:37:42 - LadaJo

Řekl jste nepravdu o Kalouskovi a místo omluvy se vymlouváte, proč?

Ve Sněmovně jste nepravdivě tvrdil, že Miroslav Kalousek musel odejít od lidovců za paktování s komunisty. On Vás usvědčil z nepravdy tím, že připomněl, že po tom paktování jste jej navrhli do vlády jako ministra financí a že dva a půl roku jste jej tam měli a až potom odešel od vás sám a založil si vlastní stranu, protože jste se podle něho přestali chovat jako křesťanští demokraté. Proč hledáte výmluvy, místo abyste připustil, že jste se chybně vyjádřil. Slušný člověk se přece za chyby omluví a nehledá výmluvy, nemyslíte? Kalousek přece od vás odešel sám a s pěkným prásknutím dveřmi, když si založil stranu u voličů úspěšnější než ta vaše.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2014 22:19:04 - Mgr. Daniel Herman
 

Již jsem na tuto otázku odpovídal. Ukázal jsem v několika citátech, které jsou autentické, jak Miroslav Kalousek opustil svůj postoj proti komunistům a nakonec spolu s Jiřím Paroubkem podpořil Paroubkovo vládnutí za podpory komunistů. Musel opustit funkci předsedy a začal tím jeho politický sestup. Nikdo přece nemůže popřít, že to, že potom ještě strana nabídla Miroslavu Kalouskovi další významnou funkci, svědčí spíše ve prospěch strany. Byl to pan Kalousek, který stranu opustil. Pokud jde o její úspěšnost, o té budou rozhodovat voliči, až vyprchá její prvotní protestní potenciál. My se snažíme být jakousi klidnou silou české politiky, kde se nepohybujeme od zdi ke zdi. Zdá se, že voliči tomuto našemu postoji rozumí.