Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2014 5:46:36 - Brouk Pytlík

Narušení bohoslužby

Pane Zdechovský, sice nejsem skalním přívržencem Miloše Zemana, ale hysterická štvavá kampaň proti jeho osobě ze mě nejspíš jeho příznivce brzy udělá! Vy se prezentujete jako člen strany, která sdružuje věřící. Podle vás je v pořádku, že uřvaná punková skupina, která provozuje cosi, co nemá s uměním vůbec nic společného, vtrhne uprostřed bohoslužby do chrámu a naruší ji politickou provokací? Kdyby to ty děvenky udělaly v mešitě na Středním Východě, tak by asi dopadly moc špatně. Prezident nazývá věci pravým jménem, s tím nic nenaděláte - a pokud kritizujete jeho slovník, tak se zamyslete také nad vystupováním a slovníkem pana knížete, jehož jste byl nejspíš i vy voličem! Tedy znovu opakuji dotaz - je podle vás v pořádku narušit bohoslužbu politickou provokací? Proč se i vy přidáváte ke štvavé mediální kampani proti hlavě státu (o němž se už zdráhám říci, že je svrchovaný)?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.11.2014 11:57:59 - Tomáš Zdechovský
 Vážený pane Pytlíku,děkuji za dotaz.
Prvně je třeba říci, že lidovci už dávno nejsou stranou věřících. 2/3 věřících vůbec nevolí lidovce.
Co se týká Pussy Riot - jejich narušení sakrálního prostoru je samozřejmě neomluvitelné a osobně jsem to opakovaně odsoudil. Nicméně překládání jejího názvu v Hovorech z Lán mi vtipné nepřijde. Celá tato skupina je naprosto mimo. Jejich řezání křížů a veřejné soulože jsou mimo. Ale dá se to říci kultivovaně.
S pozdravem Tomáš Zdechovský