JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2014 20:36:33 - Fletch

Dozorčí rady Nadace Východočeská onkologie

Zdravím Vás pane senátore! Vím, že jste členem dozorčí rady Nadace Východočeské onkologie, což je jistě velmi zajímavé, přínosné a záslužné členství. Pane senátore čím se v současné době nadace zabývá? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.11.2014 18:19:15 - JUDr. Miroslav Antl
 Vážený pane Fletchi,

Pro nedostatek času Vám pouze ve stručnosti posílám odkaz na naši Nadaci: http://www.oncol.org/

 Tady najdete účel zřízení a činnosti naší Nadace Východočeská onkologie, její stanovy, resp. Statut, dosavadní činnost (viz článek 6), ale i výroční zprávy, činnost publikační aj. Zkráceně lze vycházet z předmětu činnosti Nadace: „podpora a pomoc při zavádění nových léčebných a diagnostických metod a podpora výzkumu s cílem zlepšení léčebných výsledků Kliniky onkologie a radioterapie Fakultní nemocnice v Hradci Králové a v celém regionu…“.

A vězte, že toto svoje nelehké, nepochybně záslužné a přínosné poslání, se snaží Nadace, ale zejména vedení a lékaři Onkologické kliniky FN v Hradci Králové, plnit co nejlépe.

Erudovaní lékaři i zdravotnický personál patří k nejlepším v České republice - a krom každodenní intenzivní a vstřícné péče o onkologické pacienty přichází s nevídanými moderními postupy, které jsou přebírány pro další léčbu i ve světě. O přínosu samotné Nadace není žádných pochybností, když tato přispívá finančně na vybavení Kliniky onkologie a radioterapie Fakultní nemocnice v Hradci Králové, na její rozvoj i vědeckou činnost. 

Já jsem od počátku, tedy už deset let členem Dozorčí rady Nadace, její, resp. naše, povinnosti najdete v čl. 12 Statutu. Je evidentní, že práce naší DR je v podstatě jednoduchá, když účetních položek není moc, a to vzhledem k počtu dárců, kteří se snaží finančně přispět k rozvoji onkologické medicíny, mj. i k lepším podmínkám pro léčbu vážně nemocných pacientů, mezi něž patří i ty nejmenší děti. Zažil jsem toho v životě opravdu hodně, ale na pohled na malé děti s vážným onemocněním rakovinou, si nezvyknu nikdy. I proto obdivuji všechny, kteří se na činnosti Nadace aktivně podílejí…! 

A mám-li i tuto možnost, obracím se tímto i na Vás, na čtenáře Parlamentních listů, našich webových stránek, facebooku a další., prostě na všechny, kteří mají možnost finančně pomoci, aby pomohli k účinnějšímu boji se zákeřnou rakovinou…!

Na výše zmíněných webových stránkách Nadace najdete i vzor darovací smlouvy.

A samozřejmě se neobejdeme bez podpory mediální, která je i přes závažnost problematiky spíše ojedinělá.

Aktuálně mohu dodat, že v pondělí 24. listopadu 2014 v odpoledních hodinách proběhne společné jednání správní a dozorčí rady Nadace Východočeská onkologie na Klinice onkologie a radioterapie ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Projednávána bude mj. výroční zpráva za rok 2013.

A na samý závěr připojuji webový odkaz na kliniku samotnou: http://www.fnhk.cz/onko

- a dovolím si z jejich stránek připojit výstižný a posilující citát:

„Quid enim maius aut fortius, quam malam fortunam refundere?“ (Lucius Annaeus Seneca)

„Co je většího či statečnějšího než čelit zlému osudu? 

A Vám, i Vašim blízkým, pane Fletchi, přeji hlavně zdravé (tý)dny…!