Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.11.2014 14:58:08 - majli

název strany

Jaký je rozdíl mezi KSČM A KSČ? A neuvažovali jste sami změnit název? Proč? Údajně také vzniká nová strana KSČ 21. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.11.2014 17:32:38 - Ing. Jiří Dolejš

KSČM je subjekt který vznikl v roce 1990 transformací z předlistopadové strany. Má  cca 70% předlistopadových členů ale v řadě ohledů odlišný program. Je pro politickou a  ekonomickou pluralitu nevzývá ani státní ideologii ani monopol moci. Chápe že je třeba se poučit s prohry minulého režimu a od minulých mocenských deformací se distancovala. I když ideál socialismu máme za perspektivní, samozřejmě v podmínkách 21. století a jedině na demokratickém základě. Název strany je věcí demokratického rozhodování členů

Na subjekty jako je KSČ či KSČ 21 se zeptejte jich. My k nim žádné vazby nemáme.. Proč vůbec existují, když jejich vliv je takřka nulový členská základna minimální. Prostě pár lidí využilo právo dané jim zákonem registrovat se na MV ČR jako politická strana. na rozdíl od předlistopadových dob je toto dnes možné pokud splní podmínky ze zákona. Různých straniček, které jsou registrované ale nikdo je dohromady nezná je když se podíváte do registru stran řada.