Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2014 14:41:50 - Ladová

nedivím se, že lidé nechtějí platit daně

Dobrý den
Co si myslíte o věnování peněz na výživné samoživitelům.V praxi nezodpovědný otec,který neplatí výživné a nedaří se donutit platit JEHO povinnosti,tak to jeho dětem doplatí ostatní (což kdyby se na pomoci matce skládala její i širší rodina ?)a pak se stane zázrak a státu to tento otec bude splácet,tomu snad nemůže nikdo věřit.Víte co rodin kteří splácí hypotéku na byt, aby nevysávali sociál.systém je na tom stejně,nebude se taky uvažovat o věnování peněz pro ně a pak to někdy splatí ? Zvyšování životního a existenčního minima je taky krok zpět - jen naučíte lidi nepracovat,protože jídlo,oblečení,bydlení,benzín jim opět NEOMEZENĚ DLOUHO budou hradit ostatní v mnohých rodinách děti přebrali život.styl rodičů (nic nedělat,žádné povinosti)dávky to jistí.Každý se může dostat do situace,že potřebuje pomoc ale měla by mít začátek a konec.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2014 5:05:51 - Ing. Radka Maxová

Vážená paní Ladová,

Nejsem mimo realitu a v jednom z předešlých dotazů jsem říkala, že je mi nesmírně líto žen, které se ocitnou samy bez pomoci a jimž manžel neplatí výživné. Tím dostává jí i dítě či děti do téměř neřešitelné sociální situace, ale přesto je nutné naučit se zodpovídat samy za sebe, tj. úplně v počátku pokusit se řešit to, s kým vlastně to dítě chci mít.

Samozřejmě, že nejeden z nás vnímá stav, že stát řeší sociálně ty, kteří nejsou ochotni zodpovídat sami za sebe, naopak se snaží ochudit stát o maximum finančních prostředků ve prospěch sebe samých, aniž k tomu jakkoliv přispějí. A s tím samozřejmě souvisí i fakt, že tzv. „normální“ lidé, rodiny, se cítí být na tom biti. Ale jestliže jste použila výraz „samoživitel“, tak věřte, že znám mnoho žen, které v podstatě např. unikly domácímu násilí a právě proto se ocitají v pozici samoživitelek a tam bych pomoc státu viděla jako velmi potřebnou. Takže ano, byla bych velmi ráda, aby stát vytvářel podmínky pro mladé rodiny, např. trhem práce, vytvářením dětských skupin v zaměstnání, se kterým nechtějí ztratit kontakt a pozici, adekvátním postavením žen apod. a věřte, že se skutečně velmi snažím, abych ve svém boji ve sněmovně nebyla sama a abych přispěla nějakým dílem ke zlepšení podmínek, které jste nastínila.

Radka Maxová