MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2014 14:45:05 - AndělaKK

obecné ohrožení

Nejen v souvislosti s tím, co se odehrálo v havlíčkobrodské nemocnici kvůli anonymnímu telefonátu, že je v budově bomba, bych se chtěla zeptat, zda neuvažujete zpřísnit postih pro pachatele?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.11.2014 16:02:55 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní Andělo,

nemohu než s Vámi souhlasit. Jsem nejen pro zpřísnění postihu pro řadu trestných činů. Ale též bych uvítal podstatné zrychlení “cesty spravedlnosti”. Stejně tak spolehlivou izolaci opravdu nebezpečných, byť psychicky nemocných delikventů. Osobně jsem též ve sněmovně zkusil prosadit možnost účinnější obrany slušných občanů před trestnými činy. Bohužel, marně. Jsem pouhým 0,5% poslaneckého sboru. Zatím stále žijeme v éře, kdy postih kriminálníků je čím dál spletitější a práva pachatele jsou poněkud nadřazena nad právy oběti. Nemyslím si, že je to “pravé ořechové”. Naopak, je to velká chyba. Nicméně resort spravedlnosti je v rukách dnes tolik populárního hnutí ANO. A společnost popichovaná médii se vedle útoků na pana prezidenta daleko více věnuje možnému jistému navýšení platů zákonodárců. Zatím co podstatnější podobné změny, dokonce Ústavním soudem požehnané, u justice včetně jejich praktické nepostižitelnosti pod rouškou nezávislosti značně přehlíží. Je mi líto.

S úctou    jk