Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.11.2014 10:50:42 - Silvie S.

zvýšení platu

Je zajímavé, že jako opozice proti zvýšení platů nijak neprotestujete. Znamená to, že návrh podpoříte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.11.2014 8:46:45 - Ing. René Číp

Jsem poslancem rok. Do PS jsem naskočil v době, kdy byly platové podmínky poslanců nastaveny předchozí Sněmovnou. Na toto téma jsem se zúčastnil několika debat, kde padaly i slova, že poslanec by neměl mít žádný plat a funkce by měla být čestná. Tím bychom otevřeli cestu do PS asi jen pro bohaté oligarchy, kteří by si to mohli dovolit a zájmy těch neprivilegovaných by nezastupoval nikdo.


Nejde vůbec o výši platu, ale o zbavení PS možnosti o něm rozhodovat. Provázání na X násobek průměrné nebo minimální mzdy považuji za rozumné. Bude-li tento plat klesat, budou klesat i platy poslanců a naopak. Jaká má být hodnota onoho násobku, to ponechávám na diskusi. Nemám problém v tom, aby byla stanovena tak, že by se výše platů v tuto chvíli nijak neměnila. Přijmout nějaké řešení je však potřebné, neboť nečinností by se platy rozmrazily a stouply téměř o 30%.