Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.11.2014 22:21:36 - Marie Mlejnková

Schůzka s norským velvyslancem

Dobrý den, pane europoslanče, četla jsem Váš příspěvek o setkání s norský velvyslancem ve věci dvou odebraných českých dětí. Přála bych si, aby měla celá kauza šťastný konec. Chtěla bych se Vás proto zeptat, zda jste během jednání s norským velvyslancem při EU došel k nějakému posunu či alespoň náznaku řešení?
Děkuji za odpověď
Marie Mlejnková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.11.2014 8:34:25 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den, paní Mlejnková,děkuji za dotaz.
Já bych si to přál moc také. A to kvůli celé rodině Michalákových. Děti, kteří mají oba rodiče schopné se o ně starat, patří rodičů, nikoliv pěstounům.
K té schůzce. Panu velvyslanci jsem jasně řekl, že celá kauza a její vyřešení je pro nás prioritou. Do jejího celkového vyřešení chceme, aby děti byly dány k sobě, mohli mluvit česky a častěji se setkávat se svými rodiči. To je pro nás naprostá priorita. Dále jsem panu velvyslance jasně řekl, že nepřipadá v úvahu, že by děti byly dány k adopci. To je nepřípustné porušení mezinárodního práva a vedlo by to k naprosto tvrdé odvetě z naší strany a i dnes věřím celé EU. Norsko by se absolutně izolovalo.
A pak jsme se shodli na tom, že celou záležitost v zájmu dětí se budeme snažit maximálně rychle vyřešit. Myslím, že je to v zájmu dobrých vztahů obou zemí. 
Krásný den přeje Tomáš Zdechovský