Ing. Josef Kott

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.11.2014 14:34:27 - zemědělec

České zemědělství

Že české zemědělství jen přežívá, není žádnou novinkou, a já se ptám:
1, Proč? Kdo je za to odpovědný?
2, jak dát vzniknout novým pracovním místům v zemědělství?
3, jak podpořit naše potraviny?
4, proč je v takovém stavu, když dostávají stálé nějaké dotace a proč zrovna oni? Myslím, že je spousta dalších odvětví, která na tom nejsou dobře a takové podpory se jim nedostává

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2014 10:10:19 - Ing. Josef Kott

1. Já si nemyslím, že české zemědělství jenom přežívá a dokazují to i hospodářské výsledky posledních let.

2. Nová místa v zemědělství se dají získat pouze tak, jako ve všech jiných oborech - rozvojem a rozšířením působnosti jednotlivých firem a soukromníků, které v zemědělství podnikají. Současná vláda má eminentní zájem o návrat živočišné výroby do českého zemědělství.

3. V prvé řadě je zapotřebí zajistit soběstačnost ve výrobě českých potravin /(drůbeží, vepřové). Po té se domnívám, že naše potraviny se podpoří nejlépe samy tím, že budou kvalitní a finanční dostupné.

4. Opakuji, že nezastávám názor, že české zemědělství jenom přežívá. Dotace do českého zemědělství se řídí dotačními pravidly Evropské unie. Nečerpání národních a evropských dotací by zásadně poškodilo konkurenceschopnost českých zemědělců a potravinářů.