PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2014 1:08:06 - JanaFZ

Máme se bát mobilizace ?

Připadá mi to absurdní - Bursík, Kocáb, Fendrych, Štětina a další váleční štváči bubnují do války s Ruskem, které nám vůbec nic neudělalo. Teď hovoří Stropnický o mobilizaci. Jsem znepokojena. Jako první by měli narukovat narušení jedinci s červenými kartami, co myslíte.... Většina národa nemá s Ruskem problém.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.11.2014 1:13:09 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Je pravda, že vláda chce od prosince projednávat novelu branného zákona, ve které třeba nejsou specifikována rizika, která ohrožují stát, ale na základě nevyjmenovaných rizik bude možné nařídit odvody. Mobilizace není pravděpodobná, protože jsme jednak součástí aliančního systému NATO a EU, jednak není koho mobilizovat. Máme armádu kapesních rozměrů, jediné bojeschopné jednotky jsou ty, které posíláme do zahraničí. Armáda horko těžko plní své povinnosti při živelních pohromách. Potřebné vycvičené zálohy nejsou. Rusko se na žádnou válku v Evropě nechystá a po pravdě ani na ni nemá. Na adresu jmenovaných pánů- někteří z nich se asi cítí z obliga, protože jsou chráněni věkem či funkcí (mobilizace se mj. netýká poslanců, senátorů a ministrů nebo mužů pod 18 a nad 60 let). Bylo by dobré jim připomenout, že funkce a vliv jdou ruku v ruce se zodpovědností.