Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2014 8:23:30 - jaruna1953

Roztříštěnost vedení školství - kraje a ministerstvo

Dobrý den,
myslíte si, že by pro školství bylo lepší, aby bylo vedeno jednou institucí a to Ministerstvem školství, nikoliv částečně zřizovateli ( obec, kraj) a ministerstvem? Roztříštěnost pravomocí, kdy se při řešení problému vymlouvá jeden na druhého, to nikdy nic nevyřeší.
Dále bych vás chtěla podpořit proti nařčení, že jste zbabělec. To uvedl Klaus mladší v rozhovoru pro Blesk. Naopak!! Jste jediný ministr, který se nebojí řešit problémy a "sáhnout i do usazenin na dně nádoby"
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/288829/syn-exprezidenta-utoci-na-ministra-skolstvi-chladkovi-bych-dal-ctyrku.html

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.12.2014 9:03:29 - Marcel Chládek
Dobrý den, děkuji za dotaz i podporu. Co se týče roztříštěnosti pravomocí, neviděl bych to tak černě. Je nutné udělat několik systémových změn. Jak sama píšete, zřizovatelé mateřských a základních škol jsou převážně obce a města, střední školy zřizují kraje. Vše je však navázáno i na ministerstvo školství. Mým hlavním cílem je změnit financování regionálního školství, které řešení tohoto problému napomůže. Stát se nemá vzdávat odpovědnosti, jako tomu bylo v minulosti.