JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.12.2014 14:58:02 - Alena Klečková

zaměstnavatelé dlužníků a exekutoři

Dobrý den,my jako zaměstnavatelé dlužníků musíme pracovat zadarmo pro soukromé exekutory.Datovou schránkou přijde exekuční příkaz,my ho musíme prostudovat,tak dlouho až mu porozumíme ,i vyhrožování 50tis.pokutou.Potom musíme provádět srážky,naučit se je počítat,posílat peníze a vést účet atd.Máme 10zaměstnanců a z toho jich má půlka exekuce,někteří i čtyři.Docela to zabere čas a my jsme také soukromá firma a musíme to dělat zadarmo.Těm,kteří půjčujou peníze nezajímá komu je půjčí,jestli je schopen splácet,jaký má příjem na to se zaměstnavatele nikdo neptá ale potom zaměstnavatel musí pracovat pro ně zadarmo!Kdo tohle vymyslel,dá se s tím něco dělat? A ti dlužníci,ti to mají nadosmrti jako zvláštní daň živit exekutora.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2014 9:48:04 - JUDr. Vojtěch Filip
Dobrý den, máte pravdu v tom, že společnosti, které poskytují úvěry, by si měly ověřit finanční situaci jednotlivých žadatelů. Doporučuji však i zaměstnavatelům, aby se informovali o tom, zda ten, kdo se o zaměstnání uchází, má případně nějaké finanční závazky. Hezký den, Vojtěch Filip