Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2014 10:58:20 - Pražan Občan 2.0

Imigrace podle vzoru?

Dobrý den paní poslankyně.
Dovolte mi dotaz uvést vlastní zkušeností. Samozřejmě, po 45 letech už ne zcela přenosnou. V roce 68 jsem využil možnost, získal azyl v Rakousku. Tehdy šlo o přechodný stav, a relativně krátkou dobu, - většina českých emigrantů se posléze vydala dále. Chápu, že před rozhodnutím musí zákonodárci zvažovat všechny okolnosti. Ale dovoluji si na Vás, která jistě máte sociální cítění.
Nebylo by možné (jako dokázalo Rakousko) zapojit, vtáhnout do systému ochrany imigrantů církve?
Možná stojí za připomenutí, kterak před časem imigranti v českém středisku odmítali starší, čisté oblečení a nárokovali si vše nové? Nebylo by být právě úkolem církví nabízet v první fázi pomoc přiměřenou, skromnou. Objektů snad nedávno získaly dost. Současně by se tak podařilo imigranty kvalitativně vytřídit. JIstě ne všichni (dospělí) si zaslouží hýčkání. Netřeba dráždit chudší českou komunitu.
Děkuji za pozornost.
M.Hrubý

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.12.2014 19:04:16 - Ing. Radka Maxová

Vážený pane Hrubý,

Naprosto sdílím Váš názor a myslím si totéž. I já bych uvítala, aby církev svůj majetek využívala právě pro takovéto potřeby. Pokud se začne PS nějakým efektivním a zásadnějším způsobem věnovat této problematice, budu tento názor podporovat. V současné době se však poměrně intenzívně věnuji sociální oblasti – především rodině a právní ochraně dětí. Za hnutí ANO je v pracovní skupině pro imigrační politiku na půdě sněmovny nominovaná paní poslankyně Dobešová.

S pozdravem

Radka Maxová