Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2011 10:50:08 - Verka_Stranska

Jde o mandát

Pane primátore, chci se vás jako velkého odborníka zeptat na dvě věci: 1) proč může odvolat poslanec Bárta ministra, když to není jeho nadřízený a měl by podle Vás pan Šmerda skutečně odejít? 2) Proč se měnila v ČSSD stínová vláda? Ani teď a a bohužel ani předtím jí předseda Sobotka nedokázal prezentovat. Toho pána vidím jen tehdy, když za ním přijede TV. Jinak snad neexistuje. Snad jednou budete předsedou VY!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2011 12:05:21 - Bc. Roman Onderka, MBA
1) Dobrý den, pan poslanec Bárta nemůže odvolat nejen ministra dopravy, ale ani žádného jiného ministra. Rozdělení resortů mezi koaliční strany je předmětem koaliční dohody. Pokud tedy  v rámci této dohody stvrzené koaliční smlouvou resort dopravy náleží do působnosti strany Věci veřejné a za tuto stranu má mandát k jednání pan poslanec Bárta, je to  právě on, kdo navrhuje koaličním partnerům změnu v rámci příslušného resortu.

2) Ubezpečuji Vás, že Bohuslav Sobotka existuje :O). Složení stínové vlády ČSSD je plně záležitostí předsedy strany – stínového premiéra.  Děkuji za podporu.