ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.07.2011 18:24:06 - Koch

Bouřky a škody

Ve vašem kraji napáchaly bouřky z minulého týdne největší škody, už máte odhadnuto, už jsou škody vyčísleny?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.07.2011 10:34:55 - kraj Jihočeský

Od 16. hodiny odpolední do půlnoci vyjely jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů HZS Jihočeského kraje k více než třem stovkám událostí, během kterých likvidovaly následky bouřky, deště a silného větru.
Naprostá většina zásahů jednotek spočívala v odklízení spadaných stromů. Komplikovanější zásahy tam, kde stromy popadaly a přetrhaly dráhy elektrického vedení, spadly na osobní automobily či domy. Poškozené domy jsou evidovány na KOPIS např. v Chrášťanech – Doubravce (ČB), v Bernarticích (PI), v Netolicích – Petrově Dvoře (PT) nebo v obcích Vodňany, Újezd, Rechle a Strakonice (ST). Nebyly nám hlášené žádné zraněné osoby.
Požáry (požáry dosud nejsou vyšetřeny, předpokládá se však, že budou beze škody):
19:44 ČK – Dolní Třebonín - strom, který spadl na dráty vysokého napětí
19:56 ČB – České Budějovice, třída Čs. legií – požár trafostanice
20:19 TA – Malšice, ulice Václava Háka – požár domu po zásahu blesku; Nasazeny osádky sedmi cisteren z centrální stanice Tábor a z jednotek obcí Bechyně, Malšice a Tábor. Krátce před 21. hodinou požár pod kontrolou, osm minut po půlnoci velitel zásahu ohlásil úplné dohašení. V domě se nikdo nenacházel, nemáme hlášené žádné zraněné osoby. Výše škody byla předběžně vyčíslena na Kč 2 000 000,-.
20:14 ČB – České Budějovice – trafostanice ve firmě
20:24 JH – Klec – hranice dřeva 2 x 3 metry, beze škody
21:48 ČB – Ledenice – stromy spadlé do drátů elektrického vedení
21:54 PT – Strážný – tráva a porost
22:01 ČB – Hluboká nad Vltavou – tráva a porost

Dopravní nehody:
20:16 PI – Písek, ulice Karla Čapka – osobní automobil narazil do stromu, který před něj spadnul, dvě zraněné osoby, na místě ZZS a Policie ČR

Evakuace:
 Dětský tábor u obce Bernartice – 70 osob se evakuovalo bez pomoci hasičů či jiných záchranářů
 Dětský tábor u obce Srlín – 45 dětí evakuováno za pomoci SDH obce Srlín

Další zásahy (pouze v ojedinělých případech): pročištění jímek, odstraňování uvolněných střešních krytin, zabezpečení domu před vodou či sundání altánu, kterého vítr v Táboře odfouknul a jež se zachytil na lampě pouličního osvětlení.

Výpadky el. energie v JčK
Celkem 36 poruch na VN, několik stovek poruch na NN; nejvíce postižené oblasti: Prachaticko, Strakonicko, jižní část Táborska a Vltavotýnsko
 14.7. 6.hod – 12 poruch VN, 52 trafostanic, 50 zařízení NN na páteřních vedení; na sítích z páteřních vedení k odběratelům několik stovek poruch, cca 5.000 domácností bez el. energie. Opravy potrvají po celý den, EON do 10.00 hodin zašle, které obce v JčK jsou bez dodávek.