Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.10.2010 20:02:28 - machym

Rději respektovaná autorita

Pane Dolejši, při křtu své knihy jste prohlásil, že věříte v příchod silného vůdce levice. Najdou podobného silného vůdce i komunisti?
Jáchym Mašek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.11.2010 20:17:08 - Ing. Jiří Dolejš

KSČM určitě nechce být uzavřenou stranou vůdcovského typu, kdy vládne kult těch neomylných co jsou zrovna v čele.  Než propadnout iluzi že silní vůdci vlastní pravdu, je lépe strhávat lidi příkladem, dobrou myšlenkou ale také schopností vnímat ostatní  a pracovat  týmově, dávat šance dalším lidem.  Při křtu své knihy jsem narážel na to že levice v 21. století zatím nemá osobnosti srovnatelné se zakladateli hnutí před 150 lety.  Nejde o to najít ještě jednoho Marxe, ale  tzv. osobnost století, ne mesiáš,  je podmínkou strategické nové iniciativy. Dnes už se přitom bez týmové práce neobejdeme, ale kvalitní syntéza nových myšlenek si určitě vyžádá konkrétní osobnosti, které se nebudou schovávat za ostatní a unesou svoji odpovědnost. KSČM je před výzvou jak se pohne dál - i ona bude proto jistě hledat osobnost silnou znalostmi i zdravými hodnotovými postoji a pevnou vůlí. Jak v tomto hledání KSČM obstojí, rozhodne o dalším.