Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2011 9:41:23 - finist

Vláda chce zničit české lázně

Pane předsedo, napsal jste hezký článek o lázních, mají již lázeňské provozy spočítáno, o kolik přijdou bez platby za pojištěnce? Je vůbec možné, aby to nějak nahradili? Lidé chudnou a na lázně již dnes má málokdo.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2011 9:28:32 - Milan Štěch

Dobrý den,

podle studie Vysoké školy ekonomické lze očekávat, že po legislativní změně, kterou navrhuje vláda, nebude už 30 procent stávajících klientů komplexní lázeňské péče jezdit do lázní vůbec a 44 procent stávajících klientů bude jezdit méně často. Výpadek v tržbách lázeňských zařízení může dosáhnout  2,7 miliard korun, výpadek na lázeňských poplatcích pro obce může činit cca 22,5 milionů korun. Dojde také k úbytku všech tržeb soukromých podnikatelů v regionu, kteří se zabývají obchodem a službami.

Studie VŠE rovněž upozorňuje, že v důsledku toho dojde k markantnímu snížení životní úrovně v regionech a nárůstu nežádoucích sociálních jevů. Návrh tedy rozhodně nepřinese nic dobrého ani pro pacienty a lázeňství, ani pro regiony.