ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.07.2011 9:02:30 - finist

Zaměstnanost na Kladně je v podstatě velmi stabilní

Jak se daří držet zaměstanost na Kladně? Dlouho po zrušení Poldovky byla prý nezaměstanost dost velká, jak je to v současnosti, pomáhá např.továrna na Lego?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.08.2011 12:39:14 - Kladno [okres Kladno]
Zaměstnanost na Kladně je v podstatě velmi stabilní a i přes krach bývalého podniku POLDI a pozdější zavření dolů, nepřekročila 11%. Dlouhodobě se pohybuje mezi 8 – 9,5%. Nejvíce určitě pomáhá blízkost hlavního města Prahy (denně tam  dojíždí cca 14 000 obyvatel), zejména do oblasti Prahy 6 (letiště, ČSA, ŘLP), resp. Prahy 5. Samozřejmě nám s nezaměstnaností , zvláště žen (muži častěji vyjíždí za prací), pomáhá i Jižní průmyslová zóna, v posledních letech právě společnost LEGO (v Kladně jsou dva závody), která se rozhodla investovat zde několik mld Kč do výstavby řady výrobních hal, skladů i administrativních budov. Pokud se dokončí dvě etapy rozvoje, měl by se počet nových zaměstnanců zvýšit až o 1000. Stejně samozřejmě pomáhá i řada středních a malých českých a zahraničních firem, které se ve městě postupně rozvíjejí. V poslední době také velmi dobře působí fakulta biomedicíny ČVUT, která buduje 9 nových laboratoří i samotná ČVUT, která bude stavě nový výzkumhý ústav energeticky efektivního bydlení v bývalém prostoru Poldi-Dříň.
Ing. Dan Jiránek, primátor Statutárního města Kladna