Mgr. Michaela Marksová

  • SOCDEM
  • Hlavní město Praha
  • místostarostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.08.2011 10:45:41 - Albrecht

Koncepce lidských práv

Michaelo, jaký máte pocit ze současných aktivit v oblasti lidských práv na úřadu vlády? Nikde nic nečtu, nevidím, žádnou koncepci, ale třeba jenom o tom nedávají vědět...Albrecht

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2011 12:30:11 - Mgr. Michaela Marksová
 Můj pocit ze současných lidskoprávních aktivit na Úřadu vlády je poněkud mdlý. Formálně se samozřejmě pokračuje v započatých aktivitách, ale ve skutečnosti se ty věci neplní. Například za minulé vlády byl mimo jiné vyvíjen z Úřadu vlády velký tlak na ministryni školství, aby se velmi snažila v oblasti vzdělávání sociálně vyloučených romských dětí, dětí cizinců či zdravotně postižených... dnes v této naprosto stěžejní oblasti na ministra Dobeše žádný tlak nevidím, a že by ho velmi potřeboval! Je to dáno i tím, že post ministra pro LP byl zrušen a za zmocněnkyni byla zřejmě záměrně vybrána nezkušená a velmi nevýrazná osoba... Kromě toho několik klíčových úřednic a úředníků z lidskoprávní oblasti teď odešlo, zato nastoupil Matyáš Zrno z Občanského institutu, kamarád Romana Jocha... Takže ono to ani k ničemu být nemůže. Bohužel.