Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2011 10:01:25 - pavlína

Chybí jasná orientace zdravotnictví na pacienta

Paní poslankyně, ráda od Vás čtu vaše příspěvky, píšete jasně, svižně, rozumně, seznámila jste s návrhy ČSSD na reformu zdravotnictví, oslovily Vás?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.08.2011 9:32:09 - Mgr. Soňa Marková
Vážená paní Pavlo,
děkuji za pochvalu. S návrhy ČSSD jsem se ve stručné podobě seznámila ze sdělovacích prostředků. Některé se shodují s programem KSČM, např. navyšování plateb za státní pojištěnce nebo navýšení procenta HDP vkládaného do zdravotnictví, či zvyšování platů zdravotníků především v nemocnicích. Síť veřejných neziskových zdravotnických zařízení (nemocnic) musí být však doplněna ambulancemi specialistů a lékárnámi. V návrzích ČSSD mi chybí jasná orientace zdravotnictví na pacienta a vůbec se nemohu ztotožnit s poplatky za pobyt v nemocnicích. Nutné je také zavést skutečnou solidaritu do odvodů na zdravotní pojištění, nikoli pouze plošné zvyšování. Co však absolutně postrádám, jsou jasná opatření proti plýtvání a korupci ve zdravotnictví především na straně poskytovatelů zdravotní péče, zavedení jedné zdravotní pojišťovny a důsledné kontroly finančních prostředků vkládaných do zdravotnictví tak, jak to dlouhodobě navrhuje KSČM.
Soňa Marková