Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2011 23:07:02 - Hanna Schmidt

Zánik ODS ?

Vážený pane poslanče, se zájmem jsem sii přečetla Vaši odpověď ohledně preferencí ODS a v té souvislosti jsem si Vám dovolila napsat. Vy jste zkušený politik,myslíte si, že je možné, aby například ODS klesla pod hranici volitelnosti, případně na hranici statistické chyby, tzn. 2,5 procenta? Může se to stát? Ono to ještě nikoho nenapadlo... Velice děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.08.2011 23:38:54 - Ing. Jiří Dolejš

Kdo zatím vypadl z parlamentu ? 1) Sládkovi Republikání - protože zvolili jepičí populismus a navíc to přehnali. 2) ODA jako úzký klub profesionálů transformace z počátku 90 let bez voličské základny 3) Unie svobody jdoucí ve stopách ODA a pohybující se v nejistém a u nás i úzkém pravém středu 4) Strana zelených která se pohybovala na hraně volitelnosti pořád a doplatila na své chyby, které u tak malé strany měly statistický význam - a naposled KDU-ČSL (ještě se drží v rkajích a v senátu) - rovněž malá i kyž tradiční strana.

ODS je jiná kapitola - i když ji drancuje TOPka a mohla by ji solabit i uvažovaná klausostrana - jeji poltický záběr je včšak široký a má struktur yi v regionech což přes krizi a kritiku bossů je uršií stmelující síla. krize ODS za nečase se může přiblížit  problémům ČSSD poˇodchodu Špidly - tehdy klesly až na 8%.  ještě extrémnější propad si netroufám zatím seriozně prognozovat (představit si lze samozřejmě vše), protože by musely nastat dosud neuvažované činitele.

Takže uvidíme - ale opakuji že klíčová odpovědnost v souvislosti s krizí vládní pravice může být na bedrech současné levicové opozice. Bez té se ODS zase zmátoří (i když bych si jejích hatrick nepřál a zatím to na něj nevypadá)