Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.12.2014 16:35:08 - MSlaw

Minimální hodinová dotace v RVP pro matematiku

Dobrý den, pane ministře,
nedávno v médiích proběhla zpráva o nastavení minimální hodinové dotace pro matematiku v RVP na min. 10 hodin za čtyřleté studium. V současné době jsou totiž hodinové dotace pro matematiku na některých středních odborných školách nižší - např. v některých RVP odborných škol je dnes uvedeno 8 či 9 hodin pro matematiku za celé studium. V dnešní době vůbec nelze předpokládat, že se někdo svých vyučovacích hodin ve prospěch matematiky dobrovolně vzdá. Jak konkrétně a kdy tedy budete řešit plánovaných 10 hodin jako minimální hodinovou dotaci v RVP odborných škol? A kterých RVP odborných škol se tato změna dotkne? Předem Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.12.2014 18:18:29 - Marcel Chládek
Dobrý den a děkuji za otázku,

úprava hodinové dotace matematiky v oborech odborného vzdělání s maturitní zkouškou (kromě skupiny oborů Užité umění a umění, které mají hodinovou dotaci nižší než je 10 hodin) bude řešena dodatkem k příslušným rámcovým vzdělávacím programům. V prvním čtvrtletí příštího roku budou upraveny RVP těchto oborů tak, aby splňovaly požadovanou desetihodinovou týdenní dotaci výuky matematiky, a měly tak stanovenou třetí povinnou zkoušku společné části maturitní zkoušky z matematiky od školního roku 2018/2019. Přepokládá se, že hodina matematiky bude posílena z tzv. disponibilních hodin. Uchazeči, kteří do těchto oborů budou na jaře 2015 podávat přihlášku, budou tedy informováni s dostatečným předstihem o struktuře povinných zkoušek společné části maturity.

S pozdravem a přáním hezkých svátků

Marcel Chládek