Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2014 13:38:53 - zuzana

životní minimum

Proč vláda na příští rok nepřipravuje přislíbenou valorizaci existenčního a životního minima? Vím, že nejste součástí vlády, ale jste součástí hlavní strany v koalici. Děkuji za odpověď. Zuzana

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.12.2014 19:06:09 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den,

Jak jste řekla, nejsem součástí vlády. Nicméně si myslím, že pro příští rok je to správný směr. Z mnoha důvodů. Poslanecká sněmovna v roce 2014 přijala zákony, které by měly přispět ke zlepšení životní situace obyvatel a zároveň také ke lepšímu sladění soukromého a pracovního života. Jedná se o zavedení porodného na 2. dítě, umožnili jsme odečítat daňově odečitatelnou položku na  2., 3. a další dítě, zvýšili jsme minimální mzdu a rodiče, kteří budou využívat předškolní zařízení pro své děti si budou moci  odečíst náklady na toto předškolní vzdělávání v částce minimální mzdy z daní a nakonec jsme zavedli i sníženou sazbu DPH na léky, knihy a kojeneckou výživu. To vše, si myslím ,přesahuje“ výši navýšení životního a existenčního minima pro další rok. Takže se vyvíjí směrem k lepšímu.

Radka Maxová