Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2014 12:39:38 - Kristýna Kronďáková

občasnká společnost

Podporujete ideu občanské společnosti? Myslíte, že to jde vynutit nějakou normou a co uděláte pro větší zapojeni lidi do veřejného života? Co třeba začít referendem v určitých věcech jako napřed školné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.12.2014 14:28:00 - Ing. Antonín Seďa
 Každá demokratická společnost je založena na svobodné soutěži demokratických politických stran a je chybou vytěsňovat politické strany z občanské společnosti.Podle mého názoru je důležité obnovit důvěru v politiku jako takovou.Například tím,že politici musí jít veřejnosti příkladem správného chování a tím,že pracují ve prospěch občanů.Dalším problémem je poskytování veřejné služby,tím myslím poskytování objektivních informaci, veřejnoprávním médii.Takže i nezávislí novináři jsou nedílnou součástí občanské společnosti.Ale podle mého názoru tím nejdůležitějším faktorem pro rozvoj občanské společnosti je aktivita občanů,jejich sdružování do občanských sdružených či nové do spolků a jejich pozitivní zájem o naší zemi.Veškeré aktivity osobně podporují.Například svoji činností poslance či komunálního politika.Jsem činný v několika občanských společnostech a spolcích.Pravidelně publikuji, požádáme přednášky a spolupracují s neziskovým sektorem.Referendum je spíše prostředek k povzbuzení aktivit občanů a já se nebráním jej používat.