Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2014 12:44:24 - Kristýna Kronďáková

občasnká společnost

Podporujete ideu občanské společnosti? Myslíte, že to jde vynutit nějakou normou a co uděláte pro větší zapojeni lidi do veřejného života? Co třeba začít referendem v určitých věcech jako napřed školné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.12.2014 13:36:09 - Ing. Pavlína Nytrová
Ideu občanské společnost podporuji, ale nedá se vynutit. Alespoň si takovou právní normu neumím představit. Uvítala bych, kdyby se občané v prvé řadě více zajímali o dění ve společnosti a sami se také zapojili do veřejného života. Bohužel, přes veškerou osvětu v médiích, nevědí, že se mohou účastnit jednání obecních, městských i krajských zastupitelstev. Mohou vydat petice, přicházet s podněty, stížnostmi, doporučeními za volenými zástupci obcí, měst a krajů, poslanci i senátory. O tom všem pravidelně své voliče informuji a mám tu zkušenost, že někteří jsou pak úspěšnější při domáhání svých práv. Pokud jde o referendum, považuji ho za vhodnou formu zapojení občanů do řešení celospolečenských problémů. Ale musíme si uvědomit, že je velmi nákladná. Jsou celospolečenské otázky, u kterých si formu referenda umím představit, ale věc školného mezi ně nepatří. Je to záležitost politického rozhodnutí, které přísluší Parlamentu.