Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.12.2014 18:55:40 - lidé

Pane Dolejš,

jak dopadnou lidé, kteří dělají u podnikatele, který jim dá minimální mzdu jako základ a zbytek třeba do patnácti tisíc, jim posílá na účet , který jim nařídil si založit, koho budou finančáci trestat? Podnikatele, nebo dělníka? Upozorňuji, že je to vynucené a podnikatel, řekne, že když se to tomu dotyčnému nelíbí , takže může jít. Jak se může dělník bránit, který má rodinu. Děti chtějí jíst, nájem musí platit, tak co dál. Není možné aby se dělali pořádné kontroly u podnikatelů, teď už se nedělají žádné. Je to hanba, že se přehazuje zodpovědnost na dělníka, co s tím uděláte? Pak se nedivte, že jsou lidé na podnikatelé naštváni, protože to je jeden podvodník vedle druhého. Lidé, kteří dřou, tak jsou odíráni, podnikateli. Řehořková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.12.2014 19:06:16 - Ing. Jiří Dolejš
Obcházení řádného pracovního úvazku je únik na povinných odvodech. Pokud posílá zaměstnavatel někomu něco na účet ,Mělo by mu to projít účetnictvím , jinak je to snadno prokazatelný podvod. Pokud to nějak účtuje tak postižitelná je nelegální forma tzv. švarcsystému, tj., kdy je prokazatelné že práce na IČO je uměle vytvořená. Postih firmy je samozřejmě věcí inspektorátů ale je v tomto případě možný. Pokud vás k této praxi někdo nutí, tak pozor na prokázání takového tvrzení v případné při. Konkrétní případ by byl na právní poradnu, ne ze na stránkách PL.