ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.01.2015 14:46:58 - zuzana

ÚSVIT

Nemyslíte, že by vám neškodila větší spolupráce s vládou? Od počátku jste přeci nechtěli být vyloženě opoziční ani vládní stranou. Myslím, že byste z této spolupráce mohli těžit všichni a v neposlední řadě i my. Třeba by pak podpořili váš návrh na referendu. Takhle jste nic zásadního ze svého programu neprosadili a je to vidět i na popularitě. Přijde mi to však škoda.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2015 22:12:32 - Marek Černoch

Dobrý večer.


Věřte mi, že pro mě osobně je prioritním cílem zajistit spokojený a bezpečný život občanům České republiky. Z tohoto důvodu se snažím o maximalizaci mezi-stranické spolupráce napříč politickým spektrem, a to včetně vládních stran. Opozice by neměla za každou cenu „negovat“ a bezdůvodně kritizovat. Musí být konstruktivní, což znamená – hlídat a kontrolovat, aby si vládní strany nedělaly co chtějí, ale dobré zákony a návrhy podpořit. A to děláme. Pokud koalice navrhne pro lidi dobrý zákon, podpoříme ho. Ale zákony, pro lobbistické skupiny nebo „pár kamarádů“ podporovat nebudeme.

Jako příklad, že rád budu spolupracovat na dobrých věcech mohu uvést vznik pracovní skupiny, která řeší problém týraných dětí v České republice. V této skupině jsou kromě odborníků poslankyně z ANO, ČSSD, TOP 09. Pracujeme na dobré věci společně.

Bohužel je spolupráce s vládou mnohdy velmi komplikovaná. Například v prosinci, když se schvaloval státní rozpočet, smetla ministryně spravedlnosti, Helena Válková (ANO), naprosto bezdůvodně ze stolu společný návrh opozice a koalice na zvýšení státního dohledu nad exekutory. Tento návrh přitom prošel bez problému i Ústavně právním výborem a neexistoval jediný objektivní důvod k tomu, aby tak ministryně učinila.