Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2015 11:14:37 - Lukas Knobloch

zahraniční politika

Vidíte nějaký přínos v plánovaných schůzkách prezidenta, ministra vnitra a zahraničí s předsedou sněmovny a senátu kvůli plánování zahraniční politiky? A co to, že se naši hlavní představitelé nedokáží dohodnout? Jsme poměrně malý národ a přesto tak heterogenní.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.01.2015 23:38:23 - Ing. René Číp

Pokud by se očekávalo, že konáním těchto schůzek se budou všichni tito představitelé poté vyjadřovat stejně či alespoň velmi podobně, v tom případě od nich nic nečekám. Maximálně si tam předají informace, vymění své pohledy na věc a to je tak vše. Myslím, že velikost národa není rozhodující při různorodosti názorů a pohledů na svět. Jak se říká: "sejde-li se 10 právníků, získáte 10 různých právních pohledů na věc". To platí i u lidí.

Různorodost a rozmanitost názorů nepovažuji apriori za něco automaticky negativního. Navíc oficiální koncepce zahraniční politiky Ministerstva zahraničí se teprve připravuje a bude průběžně diskutována v Zahraničním výboru Sněmovny. Nelze tedy, zatím hodnotit něco, co je ve fázi přípravy. A pokud jde o mě osobně, také jsem chápal např. zástupce Volyňských Čechů, že se obrátili na prezidentskou kancelář o pomoc, když jim předtím úředníci ministerstva nebyli schopni, či dokonce ochotni vyjít vstříc a vyslechnout je objektivně.