Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2015 14:18:36 - Vojta U.

Já nemám slov

Viděl jste včerejší Hyde Park, kde vystupoval ředitel Muslimské unie v ČR Muhamad Abbas? Co na to říkáte? Podle mě z toho jde strach, jako z celého islámu. Co ale s tím? Vojta

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.01.2015 11:12:49 - Pavel Telička
Dobrý den, Vojto, neviděl, ale dnes četl v tisku. Ani já obrazně řečeno nemám slov. To vyjádření je pro mě nejen nešťastné, ale doslova nepřijatelné. Nechám stranou, že prokázal medvědí službu muslimské komunitě v ČR, ale projevil neúctu nejen k institucím, ale především lidem, které tyto události tragicky poznamenaly. Podobné nesmysly tvrdil také blízký spolupracovník exprezidenta Klause Hájek a už tehdy jsem to označil za nehorázné. Udělal by nejlépe, kdyby vyjádřil nad svými slovy lítost a omluvil se. Co nyní dále? Je na místě hrozbu radikálů nepodceňovat a přijmout na úrovni EU i ČR celou řadu systémových a koncepčních kroků. Stejně tak je na místě tvrdý postup vůči radikálům, především Islámskému státu. Snad již i Češi pochopili, že dění  na území, kde působí radikální islamisté, se nás bytostně dotýká a měli bychom být koalici maximálně nápomocni. Tam se rozhoduje o naší bezpečnosti. Zdraví PT.