Mgr. Jiří Junek

  • BPP
  • Vysoké Mýto
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.01.2015 14:08:34 - Lukáš Petříček

Charlie

Souhlasíte s Halíkem, který říká, že není Charlie? Jak prohlášení vnímáte? A přijde Vám v pořádku, jak si časopis dělá srandu z různých náboženství a často je to na hraně? Přeci jen rozpory vyvolává i titulní strany dnes vydaného výtisku. Co ji říkáte vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.01.2015 19:24:10 - Mgr. Jiří Junek
 Ještě před několika dny jsem časopis Charlie Hebdo neznal. Nikdy jsem ho neviděl, nedržel v ruce, nelistoval jsem v něm. Zcela jistě tak nevím, zda si tiskovina dělá legraci/zesměšňuje pouze islamisty, ortodoxní Židy, bigotní katolíky atd..nebo zda vedle toho zesměšňuje i islám s Koránem, křesťanství s Biblí, judaismus a Tóru . V prvním případě dokážu mít pro takovou karikaturu pochopení, v druhém případě bych měl osobně výhrady a pak i rozumím tvrzení pana Halíka (nicméně ani zesměšňování náboženství nemůže být důvod ke střelbě a zabíjení). Současnou vlnu podpory Charlie Hebdo, masivní distribuci a nákup posledního čísla především chápu jako vlnu protestu a hlavně demonstraci toho, že se teroristy nenecháme zastrašit. 
Jiří Junek