Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2015 14:48:59 - Kusáková

inkluze ve školství

„Vůbec se mi to nelíbí a jsem proti. Sloučení handicapovaných dětí s těmi nehandicapovanými je neštěstí pro obě skupiny. Děti jsou daleko šťastnější, když jsou zasazeny do rovnocenné komunity,“ řekl prezident republiky podle serveru idnes.cz. Co vy na to a jak byste inkluzi ve školství řešila Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2015 18:43:11 - Mgr. Marta Semelová

Dobrý den, jsem pro integraci zdravotně postižených dětí do běžné základní školy, pokud je to možné a prospěšné. Ne každé dítě však integrovat lze. Jsou děti, kterým integrace pomůže, jsou děti, které naopak může poškodit. Záleží na stupni a druhu postižení a podmínkách té které školy. Pro některé je proto vhodnější zařazení do školy speciální, kde je menší počet dětí, speciální pedagogové, kteří umí s těmito dětmi pracovat formami a metodami, jež odpovídají jejich potřebám. Náš systém speciálního školství je velmi kvalitní a nelze jej zatracovat.