Mgr. Petr Kořenek

  • SOCDEM
  • Vsetín
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2015 14:49:40 - Kusáková

inkluze ve školství

„Vůbec se mi to nelíbí a jsem proti. Sloučení handicapovaných dětí s těmi nehandicapovanými je neštěstí pro obě skupiny. Děti jsou daleko šťastnější, když jsou zasazeny do rovnocenné komunity,“ řekl prezident republiky podle serveru idnes.cz. Co vy na to a jak byste inkluzi ve školství řešil vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2015 9:49:45 - Mgr. Petr Kořenek
Dobrý den,

k výrokům prezidenta se nebudu vyjadřovat.  Osobně jsem se na integrací, inkluzi podílel jako učitel, vychovatel i ředitel školy a myslím, že naše škole je hodnocena velmi pozitivně. Podařilo se jí i získat titul "Férové školy".  Není to zásadní problém, pokud je vytvořeno zázemí a to jak personální, tak materiální.. Základem je, aby klima bylo příznivé a bezpečné pro všechny. Bohužel větší bariéry mají mnohdy rodiče žáků, kteří trpí předsudky. Inkluze je směr a správný směr. Je to o pečlivé práci a systémovém řešení, které je potřeba k účelné a přínosné ikluzi (speciální pedagog, psycholog, pomůcky, asistenti pedagoga, aj.). Varuji před zkratkami a politizací tématu. Ještě jedna poznámka. Do školství mluví úplně všichni, ale nejvíce škody činí Ti, kteří si myslí, že jsou neomylní a rozumí všemu aniž by prošlí skutečnou praxí.