Mgr. Radko Martínek

  • Pardubický kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.11.2011 11:13:41 - vf

Odpověď na dotaz - Nástupce

Dobrý den,
jakého byste si představoval nástupce, který by Vás měl ve Vašem křesle vystřídat? Nemusíte konkrétní jméno, ale jde mi především o to, jakým směrem by se měl ubírat?
A nelitujete nyní svých slov, která jste řekl, že v Senátu byste měl méně práce než na hejtmanství? Snesla se na Vás vlna kritiky...

Děkuji za odpověď a uzdravte se!
V.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.11.2011 16:31:00 - Mgr. Radko Martínek
 
Vážený pane,vystřídat by mě měl především zástupce sociální demokracie, aby se pokračovalo v systematické práci, kterou jsme započali. Myslím, že to musí být člověk ze stávajících krajských zastupitelů, případně úspěšný komunální politik se zkušeností z vedení města.
Nemám čeho litovat, protože taková slova jsem nikdy nepoužil. Sdělil jsem pouze, že funkce hejtmana a senátora se výrazně liší. Hejtmanský post je funkce manažerská se vším všudy, tj. s dennodenními stresy a prakticky neomezenou pracovní dobou. Dodržovat pravidelnou životosprávu je nemožné. Funkci senátora určitě nechápu tak, že by představovala méně práce. I ve svém poslaneckém období jsem vykonával kromě běžných povinností také pozici určitého ombudsmana komunálních a regionálních zájmů. Stejně bych pracoval i ve funkci senátora, pokud bych byl zvolen. Nicméně dodržovat životosprávu a nevystavovat se každodenním stresům podobným jako ve funkci hejtmana je ve funkci senátora bezesporu možné.