Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2011 16:06:00 - Templ

Hulvátství v době státního smutku

Jaký máte názor na reakce mladých komunistů v souvislosti s úmrtím pana Havla?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.12.2011 18:01:58 - Ing. Jiří Dolejš

Úcta před smrtí je elementární slušností. Nechápu jak si může někdo myslet že být v takové chvíli hulvátský je projevem občanské statečnosti. Svoboda slova je důležitá věc, používat ji tímto způsobem je ale projev nekulturnosti. V 50. letech za daleko menší věci následoval tvrdý postih. Alespoň v tom je pokrok, že dnes je to již jen věcí vkusu. Z vlastní zkušenosti vím, že mezi mladými příznivci levice a KSČM jsou lidé, kteří jsou schopni názorové polemiky kulturní formou.

KSČM je v mnohém ve vztahu k Václavu Havlovi kritická a rozhodně nechce oprašovat nějaké nové modly a nový kult osobnosti. Na úctu k TGM  byl přijat zákon "zasloužil se o stát". Podobně byl po mnoha letech navrhován zákon o E. Benešovi.  Zda má být nějaká osobnost uctěnas tímto způsobem je otázka. Úcta k lidem s jiným názorem je ale na místě  Slavnostního Te deum po smrti Beneše se zúčastnili i komunisté -a mělo by to být normální.

Oslavovat něčí smrt a mluvit v době posledního rozloučení o bezcharakterním jidáštví a politické syfilitidě  je neuvěřitelně hloupým projevem toho nejnižšího poltického suterénu. Pokud se někdo v SMKČ takto veřejně projevuje, je to jeho lidská a politická odpovědnost. S takovým chováním věřím že KSČM nebude mít nikdy nic společného. S našimi názorovými protivníky se utkáme demokraticky a formou, která osloví a ne znechutí občany.