Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.12.2011 12:11:25 - bert železný

Posatvit se SMKČ ?

Pane poslanče, neuvažovali jste ve straně, že byste se nějak postavily Svazu mladých komunistů Československa? Pokud to chápu správně s Vaší stranou nemají nic společného nebo ano? Přijde mi, že Vám akorát kazí narůstající popularitu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.12.2011 17:57:54 - Ing. Jiří Dolejš

Na levici existuje celá řada občanských sdružení hlásících se k levici. KSČM má zájem na spolupráci v těch bodech, kde je shoda či alespo podobnost programová. Jistě se snadno potkáme např. na otázkách minimální shody při  řešení sociální problémů lidí. Platformou pro takovou spolupráci mohou být komise mládeže, které jsou otevřené i nestraníkům, rovněž společenství Práce a solidarita popř. jiné. A anši aůrtneři s nám diskutují i spolupracují v rámci slušnosti a tolerance.

V žádném případě nelze spojovat KSČM s něčím co ani neodpovídá jejímu programu, nebo dokonce co by bylo v rozporu s demokracií  a tolerancí k názorové pluralitě. Komunisté za omezení demokracie v minulých časech zapaltili tvrdou cenu, vážnou disikreditací myšlenek socialismu. Chceme-li  rehabilitovat humanistický obsah těchto myšlenek, nelze se vzhlížet v nenávistri vůči jiným lidem a necitlivé hulvátství si plést s radikalismem.

V minulosti už jsme své členy v SMKČ upozornili, že  je v rozporu s naším programem nekritické adorování tzv. stalnismu. To je ale maximálně otázka poltické diskuse a přesvědčování. Ale to co předvedli někteří členové SMKČ v poslední době ve vztahu k úmrtí bývalého prezidenta Havla je  hulváctvím či deviací od obyčejné lidské slušnosti.  ideové polemiky se dají vést  jinak  KSČM má také k osobě V. Havla řadu výhrad - snažíme se je ale sdělolat tak aby neurážely nýbrž vedli k přemýšlení. Ostaně nikdo, ani my, nemáme patent na pravdu..

Většina mladých členů KSČM je organizována jinak než v SMKČ. KSČM nyní nedělá nic jinéhom, než že jasně říká, že je  na odpovědnosti SMKČ, nikoliv na KSČM, aby z chování svých členů vyvodila závěry. V tom lze těm rozumnějším popřát hodně štěstí. K mládí radikální forma patří - laciné a vulgární provokace nemusí být sice trestné  ale .jsou  polticky hloupé a neštěstí by bylo kdyby skončily v poltickém extremismu,. Na levici je seriozní a třeba i poctivě radkální  práce dost.