Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2015 10:02:49 - Lulek z Bystřice

ochrana dětí

Chalánková chce navrhnout zrušení pěstounské péče a současně i Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí. Co vy na to? A souhlasíte, že zmíněný úřad selhal v případu řešení problémů s norskou sociálkou? A jak vlastně samotnou kauzu vnímáte? Podle mě by měl stát udělat víc

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2015 7:21:56 - Ing. Jan Bartošek

Vážený pane Lulku,

paní poslankyně Chalánková má naprostou pravdu v tom, že je třeba pěstounský byznys u nás dostat pod kontrolu dříve, než se dostaneme do stejné situace jako např. Norsko. Už dnes se vydává jen za „školení pěstounů“ půl miliardy korun ročně a profituje na tom jen pár akreditovaných firem diskutabilní kvality. Kdo selhal nebo neselhal v případě „Norských dětí“ nemohu zodpovědně posoudit, na to mám příliš málo informací. Celou kauzu vnímám jako varování právě pro náš současný systém ochrany dětí, který se nesmí přerodit v obchod s dětmi. Tato kauza je navíc nepochopitelným zásahem do práv našich občanů. Obě děti totiž mají naše občanství, zdůrazňuji POUZE naše občanství. Norská strana tedy zadržuje bezdůvodně naše nezletilé občany proti vůli jejich zákonných zástupců. Tak kauzu vidím já a nerozumím, že Norsko toto nevnímá stejně. Jinými slovy toto už není spor o ochraně práv dítěte, ale spor o ochraně práv našich občanů v zahraničí.

Váš

Jan Bartošek